Składniki:
· 1 i 1/2 szklanki śmietany, w temperaturze pokojowej
· 6 łyżek słodkiego masła, w temperaturze pokojowej
· 1 i 1/2 szklanki parmezanu startego bardzo drobno + trochę do posypania
· starta gałka muszkatołowa
· sól
· 500 g makaronu jajecznego fettucine (albo świeży najcieńszy albo suszony w postaci gniazd)
Sposób przygotowania:
· 500 g cielęciny – 8 plastrów
· 8 cienkich plastrów świeżej mozzarelli
· 8 plastrów szynki prosciutto
· 8 duże liście szałwi
· 2 łyżki oliwy z oliwek
· 3 łyżki masła
· 1 łyżka mąki
· 1/2 szklanki białego wytrawnego wina włoskiego
· 1/2 szklanki bulionu z kurczaka
· 2 i 1/4 szklanki espresso
· 1 i 1/4 szklanki cukru pudru
· 6 łyżek + 1 łyżka likieru kawowego
· 4 duże żółtka
· 500 g serka mascarpone
· 2 łyżki słodkiego wina marsala
· 1 szklanka śmietany kremówki
· 48 biszkoptów
· 1/2 szklanki kakao w proszku
cris-57