Składniki:15 dag mrożonych krewetek,3 łyżki oliwy,2 ząbki czosnku,kilka suszonych pomidorów z oliwy,40 dag spaghetti,2/3 szklanki białego wytrawnego wina,Kilka listków zielonej pietruszki,sól i pieprz.Jak przyrządzić?Krewetki rozmrażamy, płuczemy i osuszamy (ręcznikiem papierowym). Czosnek kroimy na cienkie plasterki. Pomidory suszone w cienkie paski. Rozgrzewamy na patelni oliwę, wrzucamy na nią pokrojony czosnek na pół minuty, po czym wyjmujemy go delikatnie, a na jego miejsce wrzucamy krewetki, paski pomidorów i wlewamy wino, doprawiamy solą i pieprzem. Całość dusimy ok. 5 minut. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją z opakowania. Kiedy będzie gotowy, odcedzamy go i delikatnie łączymy na patelni z sosem i krewetkami.
kubisiek73