SPAGETTI Z KREWETKAMI.doc

(59 KB) Pobierz

 

 

 

 

 

Składniki:


15 dag mrożonych krewetek,
3 łyżki oliwy,
2 ząbki czosnku,
kilka suszonych pomidorów z oliwy,
40 dag spaghetti,
2/3 szklanki białego wytrawnego wina,
Kilka listków zielonej pietruszki,
sól i pieprz.



Jak przyrządzić?


Krewetki rozmrażamy, płuczemy i osuszamy (ręcznikiem papierowym).

Czosnek kroimy na cienkie plasterki.

Pomidory suszone w cienkie paski.

Rozgrzewamy na patelni oliwę, wrzucamy na nią pokrojony czosnek na pół minuty, po czym wyjmujemy go delikatnie, a na jego miejsce wrzucamy krewetki, paski pomidorów i wlewamy wino, doprawiamy solą i pieprzem.

Całość dusimy ok. 5 minut.

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją z opakowania.

Kiedy będzie gotowy, odcedzamy go i delikatnie łączymy na patelni z sosem i krewetkami.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin