Niedzielny obiad.doc

(1 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: • 2 filety z kurczaka • papryka czerwona • ser żółty • pieczarki • jajko • bułka tarta • przyprawa do drobiu WYKONANIE: 1. Filet z kurczaka delikatnie ubijamy tuczkiem. 2. Kroimy czerwoną paprykę na cieniutkie paseczki, trzemy na tarce (duże oczka) ser żółty i pieczarki. 3. Na rozbitego fileta z kurczaka kładziemy (na samym środku) warstwę sera żółtego ok 5 mm, następnie układamy paseczki papryki czerwonej na tę warstwę i przykrywamy warstwą pieczarek. Do smaku można dodać odrobinę soli i papryki w proszku (słodkiej). 4. Gdy mamy już gotowe warstwy, zawijamy fileta jak roladę, przy czym można delikatnie związać nitką końcówki i środek. 5. Robimy panierkę - jajko - obtaczamy de volay, a następnie do bułki tartej. Smażymy ok 15 min. do momentu zarumienienia bułki tartej.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin