POMIDORY Z SOSEM .doc

(0 KB) Pobierz

składniki:

 

- 1/2 pęczka natki pietruszki

 

- 200 g dojrzałych pomidorów

 

- sól, czarny pieprz

 

- 1 łyżeczka octu winnego

 

- 1 łyżeczka oliwy

 

wykonanie:

 

1. Pietruszkę opłukać pod bieżąca wodą i dokładnie osuszyć. Listki oderwać od gałązek i posiekać.

 

2. Pomidory umyć i pokroic w plastry, ułożyć na talerzu, posypac odrobiną soli i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem

 

3. Ocet dokładnie wymieszać z oliwą, skropić pomidory, posypać natką pietruszki.

 

By potrawa miała bardziej włoski smak mozna użyc octu balsamico zamiast winnego i bazylii zamiast natki.

 

93 kcal

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin