INDYK Z SALSĄ .doc

(1 KB) Pobierz

Składniki:

 

- 1 ząbek czosnku

 

- 1 łyżeczka oregano

 

- 1 łyżeczka papryki

 

- sól, pieprz

 

- 1 łyżeczka oliwy

 

- kotlet z indyka (80 g)

 

- 100 g pomidora

 

- 30 g czerwonej cebuli

 

- 1 zielona pepperoni

 

- 1 łyżeczka soku z cytryny

 

Wykonanie:

 

1. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z oregano, papryka w proszku, sola i oliwą. Kotlet opłukać, osuszyć i pokroic na kawałki. Mięso posmarowane przygotowaną marynatą, odstawic na 15 minut.

 

2. Pomidor oczyścić, umyć, pokroic w ćwiartki, po usunięciu pestek pokroic w mała kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Papryczke pepperoni umyć, naciąć, po usunięciu pestek pokroic w kostkę.

 

3. Pomidor wymieszać z cebulą, pepperoni i sokiem z cytryny, sos doprawic sola i pieprzem. Patelnię teflonową rozgrzać, włozyc mięso i smażyć na złocistobrązowo, ok. 3 minut z każdej strony. Podać z salsą

 

191 kcal,

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin