Kotlety z ryżu z sosem brokułowym .doc

(0 KB) Pobierz

Składniki:

 

1/2 szklanki ryżu,

 

1 jajko,

 

1 łyżka masła,

 

2 łyżki tartego sera,

 

sól,

 

pieprz,

 

tarta bułka,

 

olej,

 

1/2 róży brokułów,

 

2 łyżki naturalnego jogurtu,

 

sok z cytryny.

 

Wykonanie

 

Ryż ugotować w osolonym wrzątku, przestudzić; dodać jajko i tarty ser, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać; z ryżowej masy uformować kotlety, usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju; na patelni podrumienić tartą bułkę, zestawić, dodać masło, polać kotlety; na sos krótko ugotować brokuły, zmiksować z jogurtem, przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin