Klopsy orientalne .doc

(0 KB) Pobierz

KLOPSY ORIENTALNE

 

 

80 g mielonej wołowiny zagnieść z 1/4 roztrzepanego jajka, solą, sosem sojowym i pieprzem.

 

Uformować klopsy o średnicy około 2 cm, obtoczyć je w łyżce sezamu i schłodzić. 1/2 papryki czerwonej oczyścić, pokroić w kostkę.

 

1/4 pora posiekać w plasterki. 1/2 plastra ananasa z puszki posiekać drobno.

 

Dwie łyżki soku z ananasa z puszki wymieszać z dwiema łyżkami bulionu z kury, łyżeczką mąki ziemniaczanej i łyżeczką sosu sojowego.

 

Klopsy podsmażyć na oleju, dodać warzywa, chwilę dusić i dolać sos, przykryć i jeszcze chwilę dusić na małym ogniu, doprawić do smaku.  

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin