Pierogi z soją.doc

(0 KB) Pobierz

ciasto:

65 dag mąki

jajko

farsz:

35 dag soi

2 jajka

10 dag cebuli

10 dag bułki tartej

2 łyżki oleju

sól, pieprz

zielenina

masło

 

Soję zalać wrz?tkiem, odstawić na kilka godzin, odlać wodę, zalać śwież? i ugotować. Zmielić, dodać jajka, posiekaną zieleninę, podsmażoną cebulę, bułkę tart?, przyprawy. Wymieszać. Z mąki, jajka i ponad szkl. wody zagnieść ciasto - dość ?cisłe, ale elastyczne. Rozwałkować na wysypanej m?ką stolnicy i wykroić spore krążki. Nakładać farsz, zlepić brzegi ciasta. Ugotować w osolonym wrz?tku, odcedzić. Polać stopionym masłem i posypać posiekaną pietruszką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin