Koniak jajeczny.pdf
(
13 KB
)
Pobierz
Koniak jajeczny
Koniak jajeczny
3/4 szklanki spirytusu,
1 laska wanilii,
1 szklanka cukru,
5 Ŝółtek,
2 szklanki mleka
Zalać wanilie spirytusem i pozostawić przez 2 dni.
śółtka utrzeć z cukrem, zaparzyć 1 szklanka wrzącego mleka, ubijać na parze do zgęstnienia i
pozostawić do ostudzenia.
Po ostudzeniu dodać przegotowane zimne mleko i ubijając trzepaczką, wlewać powoli
spirytus.
Wyjąć wanilie, a koniak wlać do butelek i zakorkować.
Plik z chomika:
MiczaArt
Inne pliki z tego folderu:
Zubrówka.pdf
(18 KB)
Przepalanka.pdf
(11 KB)
Porterówka.pdf
(5 KB)
Pieprzówka.pdf
(11 KB)
Pasikonik.pdf
(15 KB)
Inne foldery tego chomika:
Likiery
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin