Węgorz w cieście.pdf
(
58 KB
)
Pobierz
34420184 UNPDF
Węgorz w cieście
Składniki
Węgorz, jajo, łyżka mąki, sól
Sposób przyrządzania
Z węgorza ściągnąć skórę. Pokroić rybę na nieduże dzwonka,
posolić, odstawić na godzinę, by sól dobrze wniknęła. Następnie
włożyć do garnka, wlać niewielką ilość wody i gotować 15 min.
Z czubatej łyżki mąki, jaja i szczypty soli zrobić ciasto. Każde
dzwonko obtoczyć w cieście i usmażyć na słabym ogniu ze wszystkich stron na złoty
kolor. Podawać z chrzanem wymieszanym ze śmietaną.
Plik z chomika:
walbe
Inne pliki z tego folderu:
Łosoś gotowany na parze.pdf
(53 KB)
Zapiekanka z ryby i ziemniaków.pdf
(52 KB)
Ryba duszona z ziemniakami.pdf
(53 KB)
Ryba pieczona.pdf
(53 KB)
Herbaciana ryba(2).pdf
(63 KB)
Inne foldery tego chomika:
Baby Cook - książka kucharska dla najmłodszych
Bimber
Chleb
CIASTA
ciasteczka
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin