Chrust.pdf

(36 KB) Pobierz
Chrust
Chrust
Sk adniki
ł
Przepis
1,5 szklanki m ki
ą
łż ł
2 ó tka
ść ść ąć ś
wsadzi do lodówki na godzin .
żł
1/3 szklanki smietany
y ka spirytusu
ć ę
Ciasto rozwa kowa cienko, no em podzielic na paski,
ł ć ż
kroic je na uko ne odcinki d ugo ci 10-15 cm, a na
łż
0,5 szklanki curu pudru
sól
ś ł ś
rodku przecina , przek ada jeden koniec przez dziurk .
ś ć ł ć ę
Sma y na gor cym smalcu do zrumienienia.
żć ą
Wystudzone posypa cukrem pudrem.
ć
ż
cukier puder do posypania
Autor: Aga_B
2 y ki mas a
Zagnie do twarde ciasto, owin w ciereczke i
smalec do sma enia
6169995.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin