Szwajcarski mus jabłkowy.rtf

(5 KB) Pobierz
Szwajcarski mus jab³kowy

Szwajcarski mus jabłkowy

 

Składniki:

50 dag winnych jabłek

łka soku z cytryny

ćwierć łeczki otartej skórki z cytryny

5 łek cukru

opakowanie (15-20 dag) serka homogenizowanego

pół szklanki bitej śmietany

4-5 łek posiekanych orzechów lub migdałów

 

Umyte i obrane jabłka zetrzyj na drobnej tarce, wymieszaj z cukrem, sokiem i otartą skórką z cytryny i utrzyj z serkiem na gładką masę, któ od razu porozkładasz do jak najmniejszych salaterek (lub filiżanek), przykryj i wstaw na godzinę do lodówki.

 

Przed podaniem udekoruj mus bitą śmietaną i gęsto posyp posiekanymi orzechami (migdałami).

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin