Bigos cygański
· POMYSŁ NA Kotlety Mielone
· 2 kostki Kogutka drobiowo-warzywnego
· 500 g mięsa mielonego z indyka
· 1 słoik papryki konserwowej
· 6 ogórków konserwowych
· 2 cebule
· 300 g pieczarek
· 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Sposób przyrządzania
Do mięsa mielonego dodać POMYSŁ NA... przygotowany wg przepisu z opakowania. Wymieszać, formować malutkie kuleczki. Wrzucać do wrzącego bulionu, gotować 10 min. Pieczarki pokroić w talarki, obgotować w wodzie. Cebulę pokroić w talarki, zeszklić na oleju, dodać pokrojoną paprykę i pokrojone ogórki, chwilę podsmażyć. Następnie dodać do gotującego się mięska, wymieszać, odcedzone pieczarki także dodać do mięsa. Gotować na małym ogniu, dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać. Przyprawy do smaku: pieprz, chili, ziele ang., majeranek. Smakuje z chlebem, ryżem, makaronem, na ciepło i na zimno.
walbe