Cielęcina Burgund.pdf
(
61 KB
)
Pobierz
2709758 UNPDF
Cielęcina Burgund
Składniki
2 ząbki czosnku, cebula, strąk zielonej papryki, łyżka oleju, 90
dag cielęciny, świeżo zmielony pieprz, pół łyżeczki estragonu lub
tymianku, 1-2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki, 3/4 szklanki
rosołu z kurczaka,5 łyżek wytrawnego czerwonego wina, łyżka
koncentratu pomidorowego, sól
Sposób przyrządzania
Rozgnieciony czosnek, posiekaną cebulę i paprykę wymieszać z olejem w głębokim
żaroodpornym naczyniu (2 l), mikrofalować 5 minut przy NAJWYŻSZEJ MOCY. Dodać
mięso i pozostałe składniki, starannie wymieszać (mięso musi być pokryte płynem),
przykryć i mikrofalować przy NAJWYŻSZEJ MOCY przez 10 minut, dokładnie zamieszać
i dalej mikrofalować pod przykryciem przy ŚREDNIEJ MOCY (50 proc.) przez godzinę,
mieszając dwukrotnie; mięso powinno być prawie miękkie. Wyjąć z kuchenki, pozostawić
pod przykryciem w temperaturze pokojowej na 15 minut (potrawa jest smaczniejsza
następnego dnia). Podawać z kluskami lub makaronem bądź ryżem i surówką.
Proporcje dla 4-6 osób.
Plik z chomika:
walbe
Inne pliki z tego folderu:
Omlet.pdf
(53 KB)
Łosoś Terijaki(1).pdf
(56 KB)
Ciasteczka z muesli(1).pdf
(45 KB)
Krem francuski.pdf
(46 KB)
Nuggets szpinakowe.pdf
(66 KB)
Inne foldery tego chomika:
Baby Cook - książka kucharska dla najmłodszych
Bimber
Chleb
CIASTA
ciasteczka
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin