Jaja z boczkiem.pdf
(
56 KB
)
Pobierz
2707495 UNPDF
Jaja z boczkiem
Składniki
1-3 plasterki wędzonego boczku, 1-2 jaja, posiekany szczypiorek
Sposób przyrządzania
Boczek włożyć do płytkiego, okrągłego żaroodpornego naczynia, mikrofalować 35-45
sekund przy NAJWYŻSZEJ MOCY, przełożyć na ogrzany talerz, odstawić w ciepłe
miejsce. Jaja wbić na gorący tłuszcz wytopiony z boczku, białka i żółtka nakłuć czubkiem
ostrego noża w 2-3 miejscach. Pojedyncze jajo mikrofalować 20-25 sekund, dwa - 35-60
sekund przy ŚREDNIEJ MOCY (50 proc.) Czas mikrofalowania jest zależny od wielkości
jaj, temperatury i wymaganego stopnia ścięcia. Ponieważ żółtka ścinają się szybciej niż
białka, należy wyjąć naczynie z jajami przed całkowitym ścięciem białek, przykryć
pergaminem i odstawić na 1-2 minuty. Białka będą ścięte, a żółtka miękkie. Jaja
przełożyć na talerz z boczkiem, posypać szczypiorkiem. Podawać z keczupem, ogórkiem
konserwowym lub pomidorami, pieczywem lub frytkami.
Proporcje dla 1-2 osób.
Plik z chomika:
walbe
Inne pliki z tego folderu:
Omlet.pdf
(53 KB)
Łosoś Terijaki(1).pdf
(56 KB)
Ciasteczka z muesli(1).pdf
(45 KB)
Krem francuski.pdf
(46 KB)
Nuggets szpinakowe.pdf
(66 KB)
Inne foldery tego chomika:
Baby Cook - książka kucharska dla najmłodszych
Bimber
Chleb
CIASTA
ciasteczka
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin