Pieczeń rzymska.pdf
(
58 KB
)
Pobierz
26068540 UNPDF
Pieczeń rzymska
Składniki
75 dag zmielonej cielęciny,jajo, pół szklanki tartej bułki, 15 dag
pieczarek, 2 łyżki tłuszczu, cebula, pół ząbka czosnku, mały
pomidor,2 łyżki śmietany 22-proc. lub mleka, łyżeczka bazylii,
tymianku lub oregano, sproszkowana papryka, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Tłuszcz (olej, masło lub smalec) włożyć do małego żaroodpornego naczynia (0,5 l),
dodać posiekaną cebulę i roztarty czosnek, mikrofalować przy NAJWYŻSZEJ MOCY
przez 3 minuty, mieszać dwukrotnie. Pieczarki i pomidor posiekać, starannie wyrobić z
pozostałymi składnikami na jednolitą masę, przełożyć do lekko wysmarowanego
tłuszczem żaroodpornego naczynia w kształcie keksówki, posypać sproszkowaną
papryką. Mikrofalować 20 minut przy ŚREDNIO WYSOKIEJ MOCY (70 proc.). Wyjąć z
kuchenki, pozostawić pod przykryciem w temperaturze pokojowej 10 minut. Podawać z
frytkami, marchewką i surówką.
Proporcje dla 4-6 osób.
Plik z chomika:
walbe
Inne pliki z tego folderu:
Omlet.pdf
(53 KB)
Łosoś Terijaki(1).pdf
(56 KB)
Ciasteczka z muesli(1).pdf
(45 KB)
Krem francuski.pdf
(46 KB)
Nuggets szpinakowe.pdf
(66 KB)
Inne foldery tego chomika:
Baby Cook - książka kucharska dla najmłodszych
Bimber
Chleb
CIASTA
ciasteczka
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin