Uncle Ben's - Ksiazka kucharska.pdf

(3581 KB) Pobierz
97562 UNPDF
97562.003.png
 
Przed Tobà znane potrawy w ca∏kiem nowej,
zaskakujàcej aran˝acji!
Jak to mo˝liwe, ˝e zwyk∏y schab, kurczak czy ryba mogà
debiutowaç w nowej postaci na naszych sto∏ach? I to z sukcesem,
jaki towarzyszy prawdziwym odkryciom?
O wszystkim decyduje oryginalny smak, aromat i unikalna
receptura sosów Uncle Ben’s ® . Spróbuj koniecznie, szczególnie,
jeÊli masz doÊç jedzenia potraw na jednà nut´. Dzi´ki sosom
Uncle Ben’s ® b´dziesz móg∏ komponowaç swoje menu
codziennie odmiennie!
Kompozycje
Ostra solówka
Pomys∏ na ciel´cin´ .......................................... str. 2
Mocne rytmy
Przysmaki z wieprzowiny ................................... str. 10
Pikantne kawa∏ki
Rybne specja∏y ................................................... str. 4
Na w∏oskà nut´
Makaronowe popisy ........................................... str. 14
W ∏agodnej tonacji
Drobiowe smako∏yki ........................................... str. 8
S∏odkie serenady
Deserowe pysznoÊci .......................................... str. 20
97562.004.png
2
3
Uncle Ben’s ® Seczuaƒski
z ostrà paprykà chili
Kompozycja dla 3-4 osób
(619 kcal na os.)
Sk∏adniki
Sos Uncle Ben’s ® Seczuaƒski . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .400 g
Kotlety ciel´ce . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 200 g
Ry˝ Uncle Ben’s ® D∏ugoziarnisty . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 400 g
Papryka chili . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2 szt.
Fasolka szparagowa zielona . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10 stràczków
Groszek zielony . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4 0 g
Oliwa z oliwek . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7 5 m l
Cebula . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2 szt.
Co zrobiç, ˝eby wszystko zagra∏o
Kotlety ciel´ce podzieliç na porcje, rozbiç i nast´pnie
usma˝yç. Pozosta∏e warzywa rozdrobniç i sma˝yç
na oliwie. Pod koniec sma˝enia do warzyw dodaç sos
Uncle Ben’s ® Seczuaƒski z ostrà paprykà chili i dusiç
oko∏o 7-8 minut. Podawaç z ry˝em Uncle Ben’s ®
D∏ugoziarnistym.
Ostra solówka
97562.005.png
4
5
Uncle Ben’s ® S∏odko-kwaÊny
pikantny z paprykà
Kompozycja dla 3-4 osób
(599 kcal na os.)
Sk∏adniki
Sos Uncle Ben’s ® S∏odko-kwaÊny . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .400 g
Filet z ∏ososia . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 200 g
Ry˝ Uncle Ben’s ® Basmati . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 400 g
Cebula . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3 szt.
Papryka czerwona . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1 s z t .
Oliwa z oliwek . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7 5 m l
Rozmaryn . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1 ∏y˝eczka
Co zrobiç, ˝eby wszystko zagra∏o
Cebul´, papryk´ i rozmaryn podsma˝yç, nast´pnie
dodaç sos Uncle Ben’s ® S∏odko-kwaÊny pikantny
z paprykà i dusiç oko∏o 7-8 minut. ¸ososia skropiç
sokiem z cytryny, usma˝yç na oliwie. Usma˝onego
∏ososia podawaç z sosem i ry˝em Uncle Ben’s ®
Basmati.
Pikantne kawa∏ki
97562.001.png
6
7
Uncle Ben’s ® Tajski chili
z kukurydzà i kie∏kami
fasoli
Kompozycja dla 3-4 osób
(338 kcal na os.)
Sk∏adniki
Sos Uncle Ben’s ® Tajski . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .400 g
Filet z dorsza . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 200 g
Broku∏y . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1/2 szt.
Frytki . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 400 g
Oliwa z oliwek . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7 5 m l
Kie∏ki fasoli . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5 0 g
Kolby kukurydzy . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4 szt.
Co zrobiç, ˝eby wszystko zagra∏o
Filet z dorsza skropiç sokiem z cytryny, nast´pnie na
Êrodek na∏o˝yç ugotowane broku∏y i zwinàç w roladk´,
usma˝yç. Podawaç z kukurydzà, kie∏kami fasoli oraz
z sosem Uncle Ben’s ® Tajskim chili z kukurydzà
i kie∏kami fasoli. Serwowaç z frytkami.
Pikantne kawa∏ki
97562.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin