Bananowiec.doc

(45 KB) Pobierz
Naleśniki z mięsnym sosem

Bananowiec

-          Banany – 1 kg

-          Masło - 1 kostka

-          Galaretka „smak podróży” limonka Gellwe - 2 torebki

-          Galaretka „smak podróży” granat Gellwe - 1 torebka

-          Banany do dekoracji pokrojone w plaster 2 szt.

 

1.     Banany zmiksować z masłem i dodać przestudzone dwie galaretki o smaku limonki Gellwe rozpuszczone w  1 litra wody.

2.     Przełożyć do tortownicy i wstawić do lodówki do zastygnięcia.

3.     Gdy masa bananowa stężeje układamy na niej plasterki banana, które zalewamy przestudzoną galaretką o smaku granatu Gellwe rozpuszczoną w 1 1 szklance wody.

4.     Wstawiamy ponownie do
lodówki do całkowitego stężenia.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin