Błyskawiczny torcik z brzoskwiniami.rtf

(5 KB) Pobierz
B³yskawiczny torcik z brzoskwiniami

yskawiczny torcik z brzoskwiniami

 

Składniki na 8 porcji:

2 gotowe spody biszkoptowe

kieliszek białego wina

torebka kremu ajerkoniakowego

pół kostki masła

300 ml mleka

pół puszki brzoskwiń

łka posypki czekoladowej

3 łki płatków kukurydzianych

 

Białe wino wymieszaj z 2 łkami zalewy z brzoskwiń, przygotowanym płynem nasącz biszkopty. Brzoskwinie pokrój w cienkie plasterki. Zimne mleko zmiksuj z kremem ajerkoniakowym, dodaj do niego miękkie masło, całość zmiksuj.

 

3/4 kremu posmaruj jeden biszkopt i przykryj go drugim. Resztą kremu posmaruj wierzch i bok torciku. Bok obsyp płatkami kukurydzianymi.

 

Na wierzchu ułóż plasterki brzoskwiń. Środek udekoruj posypką czekoladową.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin