ocena indywidualna pracownia kulinarna WTZ(1).doc

(20 KB) Pobierz
OFERTA PRACOWNI GOSPODARSTWA DOMOWEGO

 

 

 

 

OCENA INDYWIDUALNA

z pracowni gospodarstwa domowego za okres

…………………………………..

dla……………………………………………

 

  1. Przestrzeganie zasad BHP……………………………………………………………….
  2. Mycie naczyń kuchennych……………………………………………………………... estetyczne nakrywanie stołu…………………………………………………………….. estetyka spożywania posiłków………………………………………………………….. znajomość zasad zdrowego żywieni……………………………………………………. dbanie o czystość i higienę w kuchni……………………………………………………
  3. Dbanie o czystość i estetykę mieszkania i jego otoczenia……………………………..

................................................................................................................................................

  1. Przygotowanie różnego rodzaju potraw :

       - przygotowanie stanowiska pracy………………………………………………………….

      - przygotowanie sprzętu……………………………………………………………………..

      -obsługa urządzeń gospodarczych:

  • Czajnik…………………………………………………………………………..
  • Kuchenka………………………………………………………………………..
  • Piekarnik………………………………………………………………………...
  • Zmywarka……………………………………………………………………….
  • Lodówka…………………………………………………………………………

 

            - podstawowe umiejętności kulinarne

      • Nabieranie potraw……………………………………………………….
      • Mieszanie………………………………………………………………..
      • Smarowanie……………………………………………………………...
      • Otwieranie puszek, słoików itp………………………………………….
      • Nalewanie………………………………………………………………..
      • Przesiewanie……………………………………………………………..
      • Przecieranie……………………………………………………………..

 

          - warzywa i owoce

  • Mycie, obieranie, płukanie, rozdrabnianie………………………………………………
  • Posługiwanie się nożem i tarką………………………………………………………….
  • Przygotowanie surówek i sałatek……………………………………………………….
  • Przygotowanie soków owocowych……………………………………………………..

 

 

         - przygotowanie prostych posiłków

  • Zupy……………………………………………………………………………………..
  • Potrawy mięsne………………………………………………………………………….
  • Potrawy mączne…………………………………………………………………………
  • Potrawy z ryżu i kasz……………………………………………………………………
  • Kisiel…………………………………………………………………………………….
  • Galaretka………………………………………………………………………………...
  • Budyń……………………………………………………………………………………

 

 

         - pieczenie ciasta

  • Przygotowanie składników……………………………………………………………...
  • Wyrobienie ciasta……………………………………………………………………….
  • Nałożenie ciasta do blachy………………………………………………………………

 

         - praca na terenie ogrodu

  • Grabienie………………………………………………………………………………
  • Pielenie…………………………………………………………………………………
  • Kopanie…………………………………………………………………………………

 

          - pielęgnacja roślin doniczkowych……………………………………………………….

 

 

          - zakupy

  • Ustawienie w kolejce……………………………………………………………………
  • Zachowanie ciszy……………………………………………………………………….            
  • Umiejętność rozmowy ze sprzedawcą…………………………………………………..
  • Kupowanie pojedynczych produktów…………………………………………………
  • Praktyczna znajomość monet równowartości w zakresie 10zł………………………….

 

 

 

Uwagi:

 

 

 

 

 

 

 

 

Data:              Podpisy:

Zgłoś jeśli naruszono regulamin