grzyby w pomidorach.txt

(1 KB) Pobierz
Grzyby w pomidorach

Składniki
 
 Druslak grzybow
 poł kg cebuli
 słoiczek koncentratu pomidorowego
 5łyzek octu
 4łyzki cukru
 sól,pieprz do smaku

Grzybki czyscimy kroimy w kostke(taka wieksza),gotujemy w osolonej wodzie.
cedzimy na druslaku.
cebule kroimy w kosteczke i szklimy na oleju,dodajemy koncentrat,ocet,cukier
Dodajemy do tego grzybki dosalamy i dopieprzamy do smaku,chwile jeszcze smazymy az skladniki sie połacza
Mozna dodac troszke wiecej octu-to według uznania.
 Grzybki wkładamy do słoikow i pasteryzujemy 20minut
 Bardzo dobre na zimno a jeszcze smaczniejsze na ciepło
 moze rowniez byc baza na wierzch pizzy
   Smacznego 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin