ZAWIJANE KOTLETY Z SEREM.txt

(2 KB) Pobierz
ZAWIJANE KOTLETY Z SEREM I SZYNKĄ 
Przygotowanie: 20 min

Smażenie: 15 min

Trudność: łatwe

•		4 plastry schabu (grubość ok. 1 cm)
		
•		4 plastry szynki
		
•		ok. 15 dkg sera mozarella
		
•		ok. 15 dkg sera gouda
		
•		sól, pieprz
		
•		1 jajko
		
•		bułka tarta
		
•		mąka
		
•		olej do smażenia\





1.		Schab bardzo mocno rozbić. Najlepiej na desce połozyć folię, na to plaster schabu i przykryć folią. Zapobiega to ewentualnemu uszkoszeniu mięsa przy rozbijaniu. Ma być cieniutkie jak mgiełka.
				
2.		Rozbite plastry posolic i popieprzyć z dwóch stron. Na każdym położyć plaster szynki tak by jej brzegi nie wystawały poza schab.
				
3.		Na środek każdego plastra schabu z szynką położyć starte i wymieszane sery. Podałam że ma być ok. 30 dkg. (to zależy od wielkości plastrów schabu. Dobrze jest jak sera jest dużo.
				
4.		Każdy z plastrów złożyć w kwadraty (najpierw boki do środka, a potem góra i dół.
				
5.		Układać składaniem do spodu.
				
6.		Obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej.
				
7.		Usmażyć na złoto (powoli na małym ogniu by ser zdążył się rozpuścić). To jest pyszne!!!!!! SMACZNEGO!!!!!
				

Zgłoś jeśli naruszono regulamin