Trufle kokosowe.doc

(64 KB) Pobierz
Trufle kokosowe

Trufle kokosowe

Składniki na około 25 trufli:

·         200 g białej czekolady (dobrej jakości)

            pół szklanki śmietany kremówki

·         1/3 szklanki płatków kukurydzianych lub suchych wafli

·         1 i 1/4 szklanki wiórków kokosowych

·         2 łyżki masła

·         2 łyżki likieru kokosowego

·         3 łyżki mleka w proszku

Do obtoczenia:

·         wiórki kokosowe

·         zmielone migdały

Do garnuszka wlać kremówkę, dodać masło, podgrzewać. Dorzucić połamaną w kostkę białą czekoladę, na najmniejszej mocy palnika ją rozpuszczać, ciągle mieszając. Przelać do miski, dodać wiórki kokosowe, pokruszone płatki lub wafle, likier, mleko w proszku. Wszystko wymieszać. Włożyć do lodówki do stężenia.

Następnie formować kulki, obtaczać w wiórkach kokosowych, a następnie w zmielonych migdałach. Przechowywać w lodówce.

Smacznego :)

Trufle kokosowe

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin