Ryba po olsztyńsku.pdf
(
43 KB
)
Pobierz
34420157 UNPDF
Ryba po olsztyńsku
Składniki
80 dag morszczuka, mintaja lub dorsza, 25 dag pieczarek,
szklanka śmietany, pół szklanki oleju, łyżka mąki, 2 cebule, łyżka
margaryny, natka pietruszki, jarzynka, pieprz
Sposób przyrządzania
Rybę oczyścić (mrożoną rozmrozić), pokroić w dzwonka, oprószyć jarzynką, obtoczyć
w mące, usmażyć na mocno rozgrzanym oleju, dodając cebulę pokrojoną w półkrążki.
Oddzielnie poddusić w margarynie pieczarki pokrojone w plasterki, dodać do ryby, wlać
śmietanę wymieszaną z resztą mąki, jarzynką i pieprzem. Dusić kilka minut, posypać
natką. Podawać z ryżem na sypko oraz z surówką z marchwi i chrzanu.
Plik z chomika:
kapciajerzy1
Inne pliki z tego folderu:
Ryby i owoce morza.pdf
(682 KB)
Ryby duszone z pieczarkami i cebulą.pdf
(330 KB)
Śledzie zapiekane.pdf
(54 KB)
Śledzie w pierzynce.pdf
(58 KB)
Śledzie w oleju z kaparami i cebulą.pdf
(56 KB)
Inne foldery tego chomika:
- Renata Dąbkowska Dystans 2011 REAKTYWACJA
(1)
+++Zakochaj sie po polsku
= PIOSENKI MIŁOSNE =
►♫ Leszcze
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin