Ryba z pieczarkami.pdf
(
43 KB
)
Pobierz
34420162 UNPDF
Ryba z pieczarkami
Składniki
1 kg ryby morskiej, 25 dag pieczarek, 2 marchwie, 2 pietruszki,
pół selera, 2 cebule, 6 ziaren ziela angielskiego, 2 łyżki bułki
tartej, liść, laurowy, łyżka oleju., Sos: 2 łyżki masła, 2 żółtka,
łyżka mąki, ćwierć cytryny, cukier, sól
Sposób przyrządzania
Do wrzącego wywaru z warzyw włożyć filety z oczyszczonej ryby, gotować 8-10 min i
odcedzić. Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w cienkie plasterki, odparować na
rozgrzanej patelni, nie dodając tłuszczu. Przygotować sos: łyżkę masła rozetrzeć z
mąką, rozpuścić w litrze przecedzonego gorącego wywaru, doprawić solą. Rozmącone
żółtka wymieszać z bułką tartą i sokiem z cytryny, rozprowadzić przestudzoną
mieszaniną wywaru, tłuszczu i mąki. W wysmarowanym olejem naczyniu do zapiekania
ułożyć filety, posypać pieczarkami, polać sosem, skropić pozostałym stopionym masłem i
zapiekać do lekkiego zrumienienia. Gotową rybę udekorować natką pietruszki. Podawać
z ziemniakami piure lub pieczonymi oraz z surówką.
Plik z chomika:
kapciajerzy1
Inne pliki z tego folderu:
Ryby i owoce morza.pdf
(682 KB)
Ryby duszone z pieczarkami i cebulą.pdf
(330 KB)
Śledzie zapiekane.pdf
(54 KB)
Śledzie w pierzynce.pdf
(58 KB)
Śledzie w oleju z kaparami i cebulą.pdf
(56 KB)
Inne foldery tego chomika:
- Renata Dąbkowska Dystans 2011 REAKTYWACJA
(1)
+++Zakochaj sie po polsku
= PIOSENKI MIŁOSNE =
►♫ Leszcze
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin