Szaszłyki z pstrągów.pdf
(
58 KB
)
Pobierz
34420176 UNPDF
Szaszłyki z pstrągów
Składniki
3 pstrągi, 15 dag wędzonego boczku, 20 dag pieczarek, 3
pomidory, 2 cebule, płaska łyżeczka sproszkowanej ostrej
papryki.
Marynata: po 4-5 łyżek wody i oleju słonecznikowego, pół
szklanki soku z cytryny, po kilka ziarenek pieprzu i ziela
angielskiego, szczypta tymianku, liść laurowy, cukier, sól
Sposób przyrządzania
Rybę sprawić, odfiletować, wypłukać, pokroić w dużą kostkę, ułożyć w kamiennym
garnku. Składniki marynaty zagotować, wystudzić. Zalać rybę chłodną marynatą,
przykryć garnek i wstawić na noc do lodówki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić
na spore kawałki. Umyte pieczarki, cebule i boczek pokroić w plastry. Rybę wyjąć
z marynaty, osączyć. Na szpadki nadziewać kolejno kawałki ryby, boczku, pieczarek,
cebuli i pomidora. Ułożyć szpadki na ruszcie i obracając piec w bardzo gorącym
piekarniku 10-12 min. Podawać z pieczywem.
Plik z chomika:
kapciajerzy1
Inne pliki z tego folderu:
Ryby i owoce morza.pdf
(682 KB)
Ryby duszone z pieczarkami i cebulą.pdf
(330 KB)
Śledzie zapiekane.pdf
(54 KB)
Śledzie w pierzynce.pdf
(58 KB)
Śledzie w oleju z kaparami i cebulą.pdf
(56 KB)
Inne foldery tego chomika:
- Renata Dąbkowska Dystans 2011 REAKTYWACJA
(1)
+++Zakochaj sie po polsku
= PIOSENKI MIŁOSNE =
►♫ Leszcze
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin