Śledzie.pdf
(
50 KB
)
Pobierz
34420203 UNPDF
Śledzie
Sposób przyrządzania
Śledzie marynowane rozebrać na dwie połowy, wybrawszy
zupełnie z ości złożyć z powrotem, przekroić na trzy części,
ułożyć na talerzu jako całe, dodając ogony i główki ładnie
poobcinane. Na talerz położyć trzy śledzie, ubrać je np.
kawiorem, łososiem wędzonym, rydzami, korniszonami i jabłkiem
posiekanym z mleczkiem śledziowym. Tak przyrządzone skropić
octem i oliwą. Można także połowy śledzi oczyszczonych z ości przesmarowywać
powyższym jabłkiem z mleczkiem i zwijać w ślimaczki, układać na talerz i ubierać jak
wyżej.
Plik z chomika:
kapciajerzy1
Inne pliki z tego folderu:
Ryby i owoce morza.pdf
(682 KB)
Ryby duszone z pieczarkami i cebulą.pdf
(330 KB)
Śledzie zapiekane.pdf
(54 KB)
Śledzie w pierzynce.pdf
(58 KB)
Śledzie w oleju z kaparami i cebulą.pdf
(56 KB)
Inne foldery tego chomika:
- Renata Dąbkowska Dystans 2011 REAKTYWACJA
(1)
+++Zakochaj sie po polsku
= PIOSENKI MIŁOSNE =
►♫ Leszcze
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin