Sos do spaghetti.pdf
(
32 KB
)
Pobierz
13587627 UNPDF
Sos do spagetti
Składniki Przepis
20 dag mielonej wołowiny
20 dag mielonej wieprzowiny
20 dag mielonego drobiu
szklanka czerwonego
wytrawnego albo półwytrawnego
wina
2 puszki pomidorów
2 cebule
2 średnie marchewki
15 dag pieczarek
średnia kiełbaska śląska
sól, pieprz, ostra papryka
natka pietruszki świeża albo
suszona
oregano
skórka cytrynowa
kawałek kostki rosołowej
wołowej do smaku
woda
olej - około 8 łyżek
parmezan
Cebulę i marchew pokroić w kostkę, posiekać
pietruchę, wrzucić na olej i smażyć na małym ogniu
kilkanaście minut. Dorzucić mięso i usmażyć na
brązowo na dużym ogniu, ciągle mieszając,
doprawić solą i pieprzem. Wlać wino, odparować je
trochę, dodać pomidory razem z sokiem, wrzucić
skórkę cytrynową do smaku, pokrojoną w
półplasterki kiełbaskę oraz pokrojone pieczarki i
gotować na malutkim ogniu przez około 2 a nawet 3
godziny. W międzyczasie doprawić, wrzucić ziólka,
jeśli będzie za gęste, dolać wody, ewentualnie
dorzucić mały kawałek kostki rosołowej.
Sos podawać z makaronem, posypany startym na
tarce o drobnych oczkach parmezanem.
Jest jeszcze lepszy na drugi dzień, po wyjęciu z
lodówki i podgrzaniu.
Plik z chomika:
kapciajerzy1
Inne pliki z tego folderu:
Sosy.rar
(296 KB)
13(2).jpg
(108 KB)
13(1).jpg
(108 KB)
13.jpg
(108 KB)
Sosy 1.pdf
(269 KB)
Inne foldery tego chomika:
- Renata Dąbkowska Dystans 2011 REAKTYWACJA
(1)
+++Zakochaj sie po polsku
= PIOSENKI MIŁOSNE =
►♫ Leszcze
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin