Faworki 7.pdf
(
27 KB
)
Pobierz
47545445 UNPDF
Faworki II
. 4 żółtka, 1/2 szklanki gęstej śmietany, 1 łyżka spirytusu lub Octu, mąki ile się wgniecie,
50 dag tłuszczu do smażenia, cukier puder i cukier waniliowy do posypania
Mąkę przesiać, dodać wszystkie składniki i zagnieść ciasto tak jak na kluski. Bardzo
dokładnie wyrobić ugniatając, aż na powierzchni utworzą się pęcherzyki powietrza.
Pozostawić na 12 godziny do wypoczęcia. Rozwałkować bardzo cienkie placki, pokroić
nożem lub radełkiem na paski szerokości około 3 cm i długości około 15 cm. Paski
naciąć po środku, przez otwór przewlec jeden koniec i przeciągnąć. Smażyć na
jasnozłoty kolor, wkładając na gorący tłuszcz. Wyjmować na bibułkę, żeby Ciekły z
tłuszczu. Przełożyć na talerz i posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem
waniliowym
Plik z chomika:
kapciajerzy1
Inne pliki z tego folderu:
Kruche ciastka cytrynowo-migdałowe.pdf
(40 KB)
Konfitury ze śliwek.pdf
(33 KB)
Kokosanki jak z cukierni.pdf
(40 KB)
Knedle śliwkowe w bułeczce.pdf
(34 KB)
Knedle serowe ze śliwkami.pdf
(32 KB)
Inne foldery tego chomika:
- Renata Dąbkowska Dystans 2011 REAKTYWACJA
(1)
+++Zakochaj sie po polsku
= PIOSENKI MIŁOSNE =
►♫ Leszcze
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin