KRWAWE.doc

(44 KB) Pobierz
KRWAWE

 

KRWAWE

ZIEMNIAKI

 

 

4 ziemniaki
3 kulki mozzarella
Keczup

Ustaw piekarnik na 230˚C

Podziuraw trochę ziemniaki widelcem i włóż je do piekarnika, prosto na kratkę na 1h do 1,5h w zależności od wielkości ziemniaków.

Wyciągnij ziemniaki i pozostaw do ostygnięcia. Ostrożnie przekrój je na pół i łyżką wyciągnij ze środka „miąższ”, zostawiając skórki.

Do miski z wnętrznościami ziemniaka wrzuć pokrojoną mozzarellę i dodaj 2 łyżki stołowe keczupu. Pomieszaj widelcem i włóż z powrotem do skórek.

Polej ziemniaka jeszcze raz keczupem i włóż do pieca na jakieś 15min, przez ten czas ser się rozpuści, a ziemniaki podgrzeją.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin