Marco Pierre White odkrywa brytyjską kuchnię (odc. 001) Zapiekanka z ryby.pdf

(29 KB) Pobierz
kuchnia.tv
kuchnia.tv
Zapiekanka z ryby
ilość osób: 6
trudność: łatwe
Składniki
12 krewetek
500 g fileta z dorsza (lub innej ryby o białym mięsie)
500 g wędzonego łupacza
500 g fileta z łososia
3 duże przegrzebki z koralem
5 jaj na twardo
kilka młodych porów
250 g sera cheddar
400 ml śmietany 30%
2 kostki rosołowe
6 dużych ziemniaków
Przygotowanie
Ugotować ziemniaki i zrobić puree. Pory blanszować przez trzy minuty i posiekać. Obrać
krewetki. Ryby pokroić na duże kawałki, przegrzebki przekroić na pół. W dużej brytfannie ułożyć
ryby, przegrzebki i krewetki. Do rondla wlać śmietanę, dodać kostki rosołowe i gotować aż
zgęstnieje. Wlać do brytfanny. Posypać pokrojonymi jajkami, porami oraz startym serem. Na
wierzchu ułożyć puree ziemniaczane. Piec w mocno nagrzanym piekarniku około 15 minut. Gdy
wierzch się zrumieni wyjąć i podawać.
© Marco Pierre White
Przepis z programu Marco Pierre White odkrywa brytyjską kuchnię.
(odc.1)
1 z 1
2010-02-16 15:51
242111719.001.png 242111719.002.png 242111719.003.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin