Rak atakuje przy narastających stresach ,które wytrącają z równowagi cały układ nerwowy ,a to powoduje złe wchłanianie i gubienie wielkich ilości ;selenu ,cynku ,magnezu ,wit A ,jodu ,potasu i wtedy atakuje osłabiony organizm -rak .Powinno się pić 3 soki z ;pomidorów ,buraków i aronii .Wszystkie te 3 soki BARDZO WAŻNE .Nie lekceważyc pomidorów ,ich czerwony barwnik tzw. likopen [niezniszczalny ] ani w ketchupie ,ani w przecierze ,przenika do wnętrza komórki rakowej , paraliżując jej energię .Należy codziennie spożywać surowe pomidory ,zimą pić sok pomidorowy .Zaleca się też w diecie antyrakowej duże ilości brokułów ,zwłaszcza kiełków brokułów .Po 3-ch dniach od wysiania [można to zrobić w domowych warunkach ] należy spożywać kiełki ,w których znajdują się największe ilości sulfurofanu .zawiera on atomy siarki o dużej skuteczności przeciwrakowej .Jeśli ktoś choruje na raka i pije 3 x dziennie po 1 szklance kefiru ,to ma o połowę toksyn rakowych mniej w swoim krwioobiegu [wczorajszym kefirem jutrzejszy kefir ] -oto ,jak go szykujemy .Porady wg. Ojca Garde -Nie pić mleka ,jeść serek tofu ,czosnek ,cebulę ,siemię lniane -1 łyżka ,soja ,dieta wegańska . 1 kieliszek czerwonego wina -TYLKO 1 . 3 kieliszki wina -NIE WOLNO PIĆ ,bo wtedy ROSNĄ MAKLERY .[komórki rakowe] . Zaprzyjażnić się z zieloną herbatą [parzyć 8 mninut ] .Ananas stymuluje układ odpornościowy do wyszukiwania i eliminowania komórek rakowych .Brokuły ,jeszcze lepiej kiełki .Banan -dobry na raka nerek .Arbuz i winogrona -dobre na raka piersi ,macicy ,płuc ,okrężnicy [+kiwi] .Awokado -hamuje wzrost komórek rakowych . Dobra brzoza . Wiadomości pozbierane z książek Ojca Garde i audycji o raku .
zachomikowany od: orlik09
Zielona herbata zawiera polifenole. Jeden z nich, o symbolu EGCG, hamuje powstawanie nowych naczyń krwionośnych, odżywiających komórki rakowe. Picie codziennie 2-3 filiżanek zielonej herbaty sprawia, że krew jest nasycona EGCG. Zaparzaj 2 g herbaty 10 min.
Kurkuma - przyprawa ta zawiera substancję, która przeciwdziała białaczce, rakowi wątroby, żołądka, jajników, płuc, piersi, nerek. Sos do sałaty: wymieszaj 1 łyżeczki kurkumy z pół łyżki oliwy i dużą szczyptą pieprzu.
Grzyby - niektóre ich gatunki działają pobudzająco na układ odpornościowy (immunologiczny). Zwiększają bowiem jego zdolność do niszczenia komórek nowotworowych. Te antynowotworowe grzyby to: boczniak, paris, portobello, shitake, cremini i enoitake.
Jagody spowalniają rozwój guzów nowotworowych. Jagody zawierają związki, np. antocjanidynę, które potrafią zmusić komórki nowotworowe do "samobójstwa".
Sos ziemniaczany chroni przed rakiem prostaty. Ugotować na wolnym ogniu ziemniaki z oliwą. Wystudzić, dodać posiekaną cebulę, czosnek, tofu lub jajo, kminek, kurkumę, pieprz. To dobrydodatek do ryb i drobiu.
Warzywa krzyżowe (brukselka, kapusta biała, pekińska, włoska, brokuły, kalafior, seler łodygowy, szpinak) mają substancje, które nie pozwalają komórkom złośliwieć. Warzywa te najlepiej krótko dusić lub smażyć na małej ilości oliwy z oliwek.
Kwasy omega-3 pochodzące z tłustych ryb, siemienia i oleju lnianego ograniczają rozprzestrzenianie się raka płuc, piersi, okrężnicy, prostaty i nerki. Spożywane co najmniej dwa razy w tyg. zmniejszają liczbęewentualnych przerzutów.
Marchew i dynia zawierają witaminę A i likopen. Substancje te wspomagają organizm w walce z nowotworami. Są też w innych pomarańczowych, czerwonych, żółtych i zielonych owocach i warzywach. A także w ziemniakach i burakach.
Czosnek, cebula, por, szalotka i szczypior zawierają związki siarki, które osłabiają rakotwórcze działanie substancji powstających w przypieczonym na grillu mięsie. Sprzyjają obumieraniu komórek raka okrężnicy, piersi, płuc, prostaty oraz białaczki.
Pomarańcze, mandarynki, cytryny i grejpfruty zawierają flawonoidy o działaniu przeciwzapalnym. Pomagają wątrobie w usuwaniu toksyn. W skórce mandarynek są flawonoidy, które mogą przenikać do komórek guza mózgu i zmusić je do "samobójstwa".
Gorzka czekolada zawiera antyoksydanty i polifenole, które chronią przed nowotworami. Dziennie możemy zjeść 1/5 tabliczki gorzkiej czekolady. Mleczna ma mniej wartości zdrowotnych, bo mleko osłabia działanie polifenoli.
Mięta, tymianek, majeranek, oregano, rozmaryn i bazylia zawierają terpen, który ogranicza zdolność komórek nowotworowych do atakowania sąsiednich tkanek. Apigenina z pietruszki i selera hamuje tworzenie naczyń krwionośnych, które mogą odżywiać guzy.
szazzi