Ciasto: 5 jajek 2 niepełne szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 szklanki oleju 3 łyżki gorzkiego kakao 0,5 szklanki wody
Masa serowa: 500 g serka śmietankowego np. President 1 opakowanie budyniu waniliowego 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
Wszystkie składniki masy serowej dokładnie utrzeć , przełożyć do rękawa cukierniczego (lub woreczka z uciętym rogiem).Żółtka utrzeć z połową cukru na puszystą , kremową masę , dolać olej i wodę , utrzeć ponownie. Białka ubić z resztą cukru na sztywną pianę i dodać do masy żółtkowej. Do tego przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao , delikatnie wymieszać. Następnie przelać na wysmarowaną lub wyłożoną pergaminem blachę ( 20 x 30 cm ), wyrównać powierzchnię.Przygotowaną wcześniej masę serową wyciskać na kakaowe ciasto tworząc kwadraty (czy też kratkę). Piec w temp. 180 st.C. przez 30 - 35 minut
botom