Sernik Janeczki.rtf

(6 KB) Pobierz
Sernik Janeczki

Sernik Janeczki

 

Składniki:

1 kg sera trzykrotnie mielonego

2 jaja

20 dag cukru

2 dag mąki ziemniaczanej

25 dag masła

po 5 dag: rodzynek, migdałów, smażonej skórki pomarańczowej i suszonych moreli

opakowanie biszkoptów

Galaretka o smaku pomarańczowym WINIARY

do dekoracji:

brzoskwinie z puszki

winogrona

mandarynki

 

Masło roztop na małym ogniu. Jaja utrzyj z cukrem na kogel-mogel, wymieszaj najpierw z mą ziemniaczaną, a następnie - z serem. Przygotowaną masę przełóż do garnka z rozpuszczonym gorącym masłem i - ciągle mieszając - gotuj na małym ogniu 10-15 minut. Zdejmij z ognia, dodaj bakalie.

 

Spód tortownicy wyłóż biszkoptami i wylej na nie ciepłą masę serową, po czym odstaw, by sernik wystygł.

 

Przygotuj galaretkę według przepisu zamieszczonego na opakowaniu. Na wierzchu zimnego już sernika ułóż owoce i zalej je tężeją galaretką. Sernik wstaw go na kilka godzin do lodówki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin