PichelsteinerPorcja dla 4 osob. Czas przygotow. 2 godz.500 g miesa mieszanego (wolowe, cielece, wieprzowe),sol, pieprz,2 cebule,lyzka masla,4 marchwie,1 seler,glowa kapusty,750 g ziemniakow,lisc laurowy,ok. 1/2 l rosolu z kostki.1. Mieso pokroic w kostke i doprawic sola i pieprzem. Cebule obrac i pokroic wkostke. Jarzyny oczyscic i pokroic grubo.2. Cebule zeszklic na masle. Dodac mieso, dusic razem 5 min. Jarzyny wylozyc namieso, zalac rosolem, dodac lisc laurowy. Dusic na wolnym ogniu ok 90 min.W razie potrzeby dodac rosolu. Doprawic do smaku sola i pieprzem.3. Podawac z wiejskim chlebem.Źródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 7 "Kuchnia niemiecka", strona 52.
psotnica23