Czerwona kapusta inaczejTen przepis zrobilam kiedys koledze kucharzowi, ktory kilka lat pozniej otworzyl restauracje w Jackson Hole, Wyoming i zalaczyl te potrawe w swoim menu.1 glowka czerwonej kapusty1 lyzki wody1 lyzka soku z cytryny1 lyzka octu balsamicznego lub winnego1 lyzeczka cukrupieprz, soldwie lyzki pokruszonego Bleu Cheese1 lyzka palonych, pokrojonych migdalowKapuste posiekac, wlozyc do garnka z pokrywka, dodac wode, sok z cytryny, ocet, sol i cukier. Zamieszac, przykryc, dusic piec minut. Odkryc, odparowac wode. Przelozyc do naczynia, posypac bleu serem i migdalami.From: magdalenab@aol.com (MagdalenaB)Nie wiem, niestety, jakie sery sa dostepne w Polsce. Ten Bleu Cheese ktory wspominam, to z wygladu taki ser, ktory ma niebieska, nie zielona, plesn. Ma on tej plesni bardzo duzo, wiec kruszy sie latwo, choc jest troche klejliwy, ale nie kremowy. Z wygladu jest bardziej niebieski niz bialy.