Groszek cukrowy w sosie z pomidoramisól,300 g strączków groszku cukrowegosos:2 łyżki octu winnego,1/2 łyżeczki musztardy,sól, pieprz,2 łyżki oliwy,po łyżce posiekanej cebuli i zieleniny,200 g pomidorówprzygotowanie - 20 minutgotowanie - 5 minut,dla 4 osób,porcja - 315 kaloriiStrączki groszku umyć, wrzucić na osolony wrzątek, gotować 3-5 minut. Wysypać na cedzak, zanurzyć na krótko w zimnej wodzie, odstawić do odsączenia. Ocet połączyć z musztardą i solą. Dodać oliwę, wymieszać. Wrzucić cebulę, zieleninę i pieprz. Groszek przełożyć do miski, polać sosem, wymieszać, odstawić na 30 minut. Pomidory umyć, pokroić na ćwiartki, wrzucić do sałatki, wymieszać. Podawać z bagietką.
psotnica23