Kokosowy tort z wiśniami.doc

(74 KB) Pobierz
Kokosowy tort z wiśniami

Kokosowy tort z wiśniami

Fot. BBS

Przygotowanie: 45 min

Chłodzenie: 5 godz

SKŁADNIKI NA 10 PORCJI:

·         4 jajka

·         1/2 kostki masła

·         10 dag cukru

·         10 dag mąki

·         5 dag wiórków kokosowych

·         400 ml kremówki

·         łyżeczka proszku do pieczenia

·         10 dag cukru pudru

·         40 dag wiśni

·         2 łyżki rozpuszczonej żelatyny

·         świeży kokos

Masło utrzyj z cukrem i żółtkami, mąką, proszkiem do pieczenia, wiórkami i pianą z białek. Piecz 30 min w 180°C, przekrój na 2 placki. Wiśnie wydryluj, połowę zmiksuj. Kremówkę ubij z cukrem pudrem, wymieszaj z żelatyną. 1/3 masy połącz ze zmiksowanymi wiśniami. Blaty przekładaj masą i wiśniami. Tort posmaruj bitą śmietaną, udekoruj wiśniami i wiórkami świeżego kokosa.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin