TROCINIAK
3 JAJKA
¾ SZKLANKI CUKRU
¾ SZKLANKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ
1 PŁASKA ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
KREM:
½ LITRA MLEKA
1 CUKIER WANILIOWY
2 ŁYŻKI MĄKI
2 ŁYŻKI MĄKI ZIENIACZANEJ
1 KOSTKA MASŁA
MASA JABŁKOWA:
3 GALARETKI AGRESTOWE
1 LITR WODY
5 JABŁEK
WIERZCH:
1 OPAKOWANIE WIÓRKÓW KOKOSOWYCH
2 ŁYŻKI MASŁA
2 ŁYŻKI CUKRU
.1. Z PODANYCH PRODUKTÓW UBIJAMY CIASTO I PIECZEMY BISZKOPT.
2. Z ½ LITRA MLEKA ODLEWAMY ½ SZKLANKI I ROZPUSZCZAMY W NIM OBIE MĄKI.
RESZTĘ MLEKA ZAGOTOWUJEMY Z CUKREM I CUKREM WANILIOWYM.
WLEWAMY MLEKO Z MĄKĄ.GOTUJEMY.
GDY OSTYGNIE UCIERAMY Z MASŁEM.
3. W 1 LITRZE WODY ROZPUSZCZAMY 3 GALARETKI I STUDZIMY.
GDY ZACZNIE GĘSTNIEĆ,DODAJEMY 5 STARTYCH JABŁEK I MIESZAMY.
4. BISZKOPT SMARUJEMY POŁOWĄ BUDYNIU,WYKŁADAMY MASĄ JABŁKOWĄ.CHŁODZIMY.
5. ROZTAPIAMY 2 ŁYŻKI MASŁA .PRAŻYMY NA NIM WIÓRKI Z CUKREM.STUDZIMY.
6. GDY MASA W LODÓWCE MOCNO STĘŻEJE ,WYKŁADAMY DRUGĄ POŁOWĘ BUDYNIU I POSYPUJEMY ZIMNYMI WIÓRKAMI Z CUKREM.
Joba