TROCINIAK.doc

(21 KB) Pobierz
TROCINIAK

                                               TROCINIAK

 

 

PRODUKTY

 

 

3 JAJKA

 

¾ SZKLANKI CUKRU

 

¾ SZKLANKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ

 

1 PŁASKA ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA

 

 

KREM:

 

 

½ LITRA MLEKA

 

1 CUKIER WANILIOWY

 

1 SZKLANKA CUKRU

 

2 ŁYŻKI MĄKI

 

2 ŁYŻKI MĄKI ZIENIACZANEJ

 

1 KOSTKA MASŁA

 

 

MASA  JABŁKOWA:

 

 

3 GALARETKI AGRESTOWE

 

1 LITR WODY

 

5 JABŁEK

 

 

WIERZCH:

 

 

1 OPAKOWANIE WIÓRKÓW KOKOSOWYCH

 

2 ŁYŻKI MASŁA

 

2 ŁYŻKI CUKRU

PRZYGOTOWANIE

 

 

 

 

.1.  Z PODANYCH PRODUKTÓW UBIJAMY CIASTO I PIECZEMY BISZKOPT.

 

 

 

2. Z ½ LITRA MLEKA ODLEWAMY ½ SZKLANKI  I ROZPUSZCZAMY W NIM OBIE MĄKI.

RESZTĘ MLEKA ZAGOTOWUJEMY Z CUKREM I CUKREM WANILIOWYM.

WLEWAMY MLEKO Z MĄKĄ.GOTUJEMY.

GDY OSTYGNIE UCIERAMY Z MASŁEM.

 

 

 

3. W 1 LITRZE  WODY ROZPUSZCZAMY  3  GALARETKI I STUDZIMY.

GDY ZACZNIE GĘSTNIEĆ,DODAJEMY  5 STARTYCH JABŁEK  I MIESZAMY.

 

 

 

4. BISZKOPT SMARUJEMY POŁOWĄ BUDYNIU,WYKŁADAMY MASĄ JABŁKOWĄ.CHŁODZIMY.

 

 

 

 

5. ROZTAPIAMY  2 ŁYŻKI MASŁA .PRAŻYMY NA NIM WIÓRKI  Z CUKREM.STUDZIMY.

 

 

 

6. GDY MASA W LODÓWCE MOCNO STĘŻEJE ,WYKŁADAMY DRUGĄ POŁOWĘ BUDYNIU I POSYPUJEMY ZIMNYMI WIÓRKAMI Z CUKREM.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin