Bagietka z wędzonym schabem.rtf

(5 KB) Pobierz
Bagietka z wêdzonym schabem

Bagietka z wędzonym schabem

 

Składniki:

pół bagietki

20 dag kiszonej kapusty

25 dag wędzonego schabu (lub wędzonki krotoszyńskiej)

20 dag żółtego sera (najlepiej ementalera)

łeczka kminku

uszcz do posmarowania bagietki

do dekoracji:

szczypiorek

 

Kapustę wypłucz (jeśli trzeba), osącz i drobno posiekaj. Potem włóż do garnka, dodaj kminek i gotuj, aż nadmiar płynu odparuje. Schab pokrój w plastry, a ser w drobną kostkę. Bagietkę przekrój na pół w poprzek, a następnie wzdł, posmaruj tłuszczem. Ułóż na niej schab, posyp kapustą i serem.

 

Bagietkę zapiekaj w gorącym piekarniku do chwili, gdy ser się rozpuści. Przed podaniem udekoruj świeżo posiekanym szczypiorkiem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin