Biała kiełbasa w piwie.rtf

(5 KB) Pobierz
Bia³a kie³basa w piwie

Biała kiełbasa w piwie

 

Składniki:

60 dag białej kiełbasy

2-3 szklanki jasnego piwa

2 cebule

po łce smalcu i mąki

sok z cytryny

Jarzynka do mięs WINIARY

 

Piwo wlej do płaskiego rondelka i zagotuj. Do wrzącego włóż kiełbasę (powinna być całkowicie przykryta). Podgrzewaj ją 15 minut na bardzo małym ogniu (piwo nie powinno się gotować, tylko lekko "mrugać").

 

Teraz obierz i posiekaj cebule, po czym lekko podsmaż je na smalcu, następnie oprósz mą, zrumień i wymieszaj z piwem, w którym gotowała się kiełbasa. Mieszając zagotuj. Sos przypraw sokiem z cytryny i Jarzynką. Kiełbasę pokrój na ukośne plasterki i zalej gorącym sosem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin