Grzanki z masą rybną.rtf

(6 KB) Pobierz
Grzanki z mas¹ rybn¹

Grzanki z masą rybną

 

Składniki:

kilka kromek bułki paryskiej

50 dag filetów rybnych

pół szklanki mleka

jajo

pół czerstwej bułki paryskiej

4 łki margaryny

cebula

2 łki posiekanej natki pietruszki

łka oliwy

pieprz

l

 

Filety rybne musisz zemleć w maszynce razem z namoczoną w mleku i odciśnię buł. Teraz obierz cebulę, posiekaj ją i podsmaż na oliwie (nie dopuść, by się zrumieniła). Do mielonej masy dodaj następnie podsmażoną cebulę, jajo, pieprz i sól do smaku. Całość dokładnie wymieszaj.

 

Kromki bułki posmaruj z obu stron margaryną. Z uprzednio przygotowanej masy rybnej uformuj wałeczki grubości małego palca i ułóż je na każdej kromce w formie "ślimaczka".

 

Na koniec grzanki ułóż na blasze i piecz w dobrze nagrzanym piekarniku przez 20 minut. Podawaj posypane natką pietruszki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin