Rożki z szynki.rtf

(6 KB) Pobierz
Ro¿ki z szynki

Rożki z szynki

 

Składniki na 4 porcje:

4 plastry szynki, np. wiejskiej

łodyga selera naciowego

150 g sera pleśniowego np. rokpola

łeczka posiekanych i kilka całych orzechów laskowych

 

Seler umyj, łodygę i nać drobno pokrój. Ser pleśniowy rozdrobnij widelcem. Następnie dodaj łodygę, pół selera naciowego i posiekane orzechy, wszystkie składniki wymieszaj.

 

Nadzienie serowe podziel na 4 części. Na każdym plasterku szynki ułóż porcję masy serowej i zwiń w rożek.

 

Przygotowane rożki ułóż na talerzu. Udekoruj odłoną nacią selera i całymi orzechami laskowymi.

 

Nadzienie możesz też przygotować z białego sera. Pamiętaj jednak, że ma on delikatny smak i powinno się go dobrze przyprawić, np. ostrą papryką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin