Smakowite ruloniki.rtf

(7 KB) Pobierz
Smakowite ruloniki

Smakowite ruloniki

 

Składniki na 4 porcje:

20 dag mieszanego mięsa mielonego

30 dag kapusty włoskiej

cebula

15 dag żółtego sera

2 łki oleju

10 płatów lazanii

szklanka śmietany

uszcz do formy

pół łki Bulionu pieczeniowego w płynie WINIARY

gałka muszkatołowa

l, pieprz

 

Kapustę oczyść i poszatkuj, cebulę obierz i posiekaj. Na tarce zetrzyj ser. Teraz rozgrzej na patelni ł oleju. Następnie wrzuć cebulę i mielone mięso, całość podsmaż. Dodaj poszatkowaną kapustę i smaż jeszcze 5 minut. Przypraw według uznania solą, pieprzem i gał. Na koniec wlej 1/3 szklanki śmietany, gotuj 2-3 minuty, po czym dodaj połowę żółtego sera. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

 

aty lazanii włóż na osolony wrzątek, gotuj 3 minuty i odcedź. Potem rozłóż je na natłuszczonej tacy, każdy posmaruj farszem i zwiń.

 

Ruloniki ustaw pionowo jeden przy drugim w natłuszczonej, żaroodpornej formie.

 

Bulion rozprowadź w pół szklanki przegotowanej, cieplej wody. Bulion wymieszaj z resztę śmietany, polej ruloniki, posyp pozostałym serem.

 

Formę przykryj folią aluminiową, zapiekaj 30-35 minut w temperaturze 175°C.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin