Szaszłyk z ananasem.rtf

(5 KB) Pobierz
Szasz³yk z ananasem

Szaszłyk z ananasem

 

Składniki na 6 porcji:

1/2 kg piersi indyka

opakowanie ziołowej marynaty do mięs

3 plastry ananasa

10 dag boczku wędzonego

po 3 łki oleju i soku z ananasa

opakowanie przyprawy do kurczaka

 

Marynatę przyrzą według przepisu na opakowaniu, następnie wymieszaj z sokiem z ananasa. Mięso umyj, pokrój w kostkę, potem włóż do marynaty i wstaw do lodówki na 2 godziny.

 

Plastry ananasa pokrój w kostkę, a boczek w cienkie plasterki. Mięso osącz z marynaty, osusz i nadziewaj na szpadki na przemian z ananasem i boczkiem.

 

Szaszłyki posyp solą i pieprzem (albo specjalną przyprawą do potraw z grilla) i piecz 20 minut. Podczas pieczenia szaszłyki obracaj i smaruj pozostałą marynatą.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin