Szaszłyki na ruszcie pieczone.rtf

(6 KB) Pobierz
Szasz³yki na ruszcie pieczone

Szaszłyki na ruszcie pieczone

 

Składniki na 4 porcje:

25 dag kiełbasy podwawelskiej

15 dag wędzonego boczku

12 dag małych cebulek

7 dag śliwek kalifornijskich

pół czerwonej marynowanej papryki (10 dag)

łka majeranku

4 łki oleju

l

 

Kiełbasę obierz z osłonki, przekrój wzdł i pokrój na kawałki o długości 3 cm. Teraz pokrój w słupki boczek, oprósz go majerankiem. Cebulki obierz i każ przekrój na pół. Paprykę osącz z zalewy i pokrój na małe, centymetrowe paski.

 

Teraz nakładaj na cztery szpilki do szaszłyków lub drewniane patyczki, na przemian: kiełbasę, śliwkę, boczek, cebulkę oraz paprykę (kolejność powtórz). Szaszłyki ułóż na ruszcie.

 

Podawaj z pieczywem jako gorą przystawkę lub z ryżem ugotowanym na sypko oraz z surówką jako danie obiadowe.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin