Szaszłyki z bekonem i ananasem.rtf

(5 KB) Pobierz
Szasz³yki z bekonem i ananasem

Szaszłyki z bekonem i ananasem

 

Składniki na 8 porcji:

16 plastrów bekonu, boczku lub ogonówki (30 dag)

8 plastrów ananasa z puszki

po pół papryki zielonej i czerwonej (16 dag)

8 łek keczupu

4 łki oliwy

 

Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój na prostokąty, a obraną cebulę w plasterki. Krążki ananasa osącz z zalewy i podziel na ćwiartki.

 

Następnie na szpadki do szaszłyków nadziewaj na przemian: plastry bekonu zwinięte w rulonik, ananas, cebulę i paprykę. Teraz szaszłyki posmaruj oliwą i piecz 15-20 minut na ruszcie w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C.

 

Przed podaniem polej keczupem i podaj ze świeżym pieczywem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin