Naleśniki ruskie.txt

(0 KB) Pobierz
Nale�niki ruskie

Sk�adniki:

na ciasto:
2 szklanki maki pszennej
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
3 jajka
pieprz i s�l

na farsz:
8 ugotowanych ziemniak�w
40 dag bia�ego sera
4 cebule
s�l, pieprz, vegeta

Wszystkie sk�adniki na nale�niki zmiksowa� i usma�y� na oleju.
Ziemniaki zmieli� razem z bia�ym serem, doda� posiekan� i zeszklon� na t�uszczu cebul� , doprawion� veget�(troche zostawic do poisypania nalesnik�w), doprawi� do smaku.

Na ka�dy nale�nik na�o�y� porcj� farszu, zwin�� jak krokiety. Przed podaniem mo�na je podgrza� na patelni lub zapiec przez kilka minut w piekarniku. Na talerzu posypa� zeszklon� cebulk�.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin