Nale�niki z warzywami Sk�adniki opakowanie mro�onych warzyw(wed�ug uznania) mleko(0,5%)(ok. 0,5l), M�ka(ok2 szklanek), s�l, bazylia, zio�a prowansalskie, mas�o(do sma�enia), 1 jajko, pomidor �y�ka ketchupu i majonezu Spos�b przygotowania Mleko wlewamy do miseczki i miksujemy razem z jakiem i m�k�(je�eli ciasto jest za rzadkie dosypujemy maki,musi mie� konsystencje tradycyjnych nale�nik�w) do tego przyprawiamy mas� sola oraz zio�ami i bazylia (po ok 1 �y�eczce) i sma�ymy na mase�ku .Warzywa gotujemy.Gdy s� ju� mi�kkie wyk�adamy je do miseczki i dodajemy tam po jednej �y�eczce majonezu i ketchupu nast�pnie mieszamy.Takim oto powsta�ym farszem wypleniamy nale�niki :)
Katrinka03