Naleśniki słodko-słone.txt

(0 KB) Pobierz
Nale�niki s�odko-s�one 

Sk�adniki:

 * nale�niki (ok 12szt):1 szklanka �mietanki 30%1 szklanka wody mineralnej2 jajka2 szklanki m�ki2 �y�eczki cukru pudru2 �y�ki stopionego mas�a 

nadzienie (sk�ad na 1 sztuk�):1 plaster szynki konserwowej cienko krojonej serek topiony-ilo�� do posmarowania nale�nika1/3 jajka ugotowanego na twardo1 ly�ka majonezu

Spos�b przygotowania
Z�ltka zmiksowa� ze �mietank�, doda� m�k�, wymiesza�. Stopniowo dodawa� wod� ci�gle mieszaj�c, �z ciasto osi�gnie konsystencj� g�stej �mietany. Dada� cukier, wymiesza�. Doda� ubit� pian� z bia�ek i delikatnie po��czyc. Doda� rozpuszczone mas�o. Patelni� delikatnie nat�u�ci� mas�em i sma�y� nale�niki �redniej grubo�ci.Ka�dy posmarowa� serkiem topionym, po�o�y� plaster szynki, posypa� pokrojonym w kostk� jajkiem i posmarowa� majonezem. Szybko podsma�y� na ma�le. Podawa� bezpo�rednio po usma�eniu
Zgłoś jeśli naruszono regulamin